SATYA

Individuellt handledd SATYA (Sensory Awareness Training for Yoga Attunement) är för dig som vill lösa upp ineffektiva rörelsemönster, stelheter och för dig som vill få en ökad kroppsmedvetenhet. SATYA är en kroppsterapi utvecklad av Tias Little. SATYA är ett bra komplement till traditionell yogapraktik och syftar till att du ska röra dig bort från att "göra" rörelser och mot att känna av och "vara" rörelse.

SATYA-rörelserna görs liggandes på golvet (mestadels på rygg) och genom att röra kroppen på ett flödande sätt och utan kraft för att öka den somatiska (kroppsliga) medvetenheten. De övningar som görs är icke-viktbärande, det vill säga utan att behöva arbeta emot gravitationen, och involverar glidande, hasande och cirkulära rörelser. SATYA-rörelserna syftar till att balansera kroppens strukturer, minska spänningar och trötthet samt öka motståndskraften (resiliensen).

Ofta kommer en person till en enskild session för att lösa något fysiskt, fysiologiskt eller mentalt problem. SATYA eller yoga i sig är sällan den enskilda lösningen men kan, i kombination med andra insatser, bidra till att individen får en ökad hälsa, ökat välmående och en högre livskvalitet. Ibland kan en person ha blivit rekommenderad av en annan aktör att prova yoga eller meditation. Här kan SATYA ses som motsvarande eller kompletterande träning. Genom invidividuellt handledd SATYA får du, i samråd med mig, sätta upp ditt mål, syfte eller intention för din yogaträning.

Kategorier: : Yoga